top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMegan Lloyd

Haagse ZZP'ers lanceren gratis brainstormdienst voor ondernemers

Veel kleine ondernemers zijn getroffen door de coronacrisis en kunnen hun werk niet uitvoeren zoals zij gewend zijn. Daarom bedachten ZZP’ers Megan Lloyd en Noortje Ankersmit IdeeMachine. Deze online brainstormdienst denkt mee over manieren om op een aangepaste wijze toch je diensten te blijven aanbieden. Foto Alina Krasieva


Megan Lloyd en Noortje Ankersmit zijn Haagse ZZP’ers met veelal opdrachtgevers in de cultuursector. Noortje: “Veel ondernemers zien werk wegvallen. We wilden wat doen. Al pratend kwam IdeeMachine tot leven. Hoe tof zou het zijn als we andere ondernemers kunnen helpen met mooie plannen en nieuwe energie. Door onze werkervaring op het gebied van conceptontwikkeling, educatie en marketing weten we hoe je een verhaal vertelt, hoe je een project opzet of hoe je een doelgroep bereikt. Die ervaring zetten we nu belangeloos in om met elkaar de crisis op een positieve manier door te komen.”

Het concept is simpel: via de website wordt een afspraak gemaakt. De brainstorm wordt via Zoom gehouden, vanuit ieders eigen huiskamer. Op dinsdag en donderdagochtend. Tijdens het gesprek worden de mogelijkheden en kansen van de onderneming besproken en beginstappen bepaald. 


Noortje: “Vooral als je alleen werkt is het lastig dat je niet even met iemand kunt overleggen. Er ligt nu veel druk op ondernemers, iedereen moet NU een fantastisch plan bedenken om de crisis door te komen. Doe dat maar even in je eentje, terwijl je ook probeert om je hoofd boven water te houden. Daarom denken wij graag mee.”

Tevens stellen zij hun netwerk beschikbaar, vol met Haagse creatieven zoals vormgevers, fotografen, live-stream specialisten en meer. Hiermee hopen zij ook hen te kunnen ondersteunen en hier naartoe te verwijzen indien een ondernemer hier mee geholpen is. Megan: “Maar alleen als mensen hier naar vragen. We zijn er zelf ook allergisch voor als iemand iets aan ons wil verkopen. We willen gratis adviezen aanbieden, want ondernemers hebben het momenteel al zwaar genoeg!”  Een van de ondernemers die tijdens een testronde door het tweetal werd geholpen, is de Haagse yogadocent Marlies Westra. Zij wil haar yogalessen nu online gaan aanbieden en zocht een manier om zich te kunnen onderscheiden. “Megan en Noortje zijn helden! Ze hebben mij enorm geholpen. Na één gesprek al zoveel antwoord op al mijn vragen. Van marketingstrategie tot technische social media tips. Ze hebben veel kennis, een luisterend oor, zitten vol ideeën en zijn gewoon heel leuk!” De online brainstorms zijn vanaf nu aan te vragen via www.idee-machine.nl

Comments


bottom of page